Hasta Hakları Günü’nde Diş Hekimliği Fakültemizden Hastalarına Karanfil

26 Ekim 2021

Hastanın öncelikle yararını gözeterek zarar görmemesini, eşit ve nitelikli bir sağlık hizmeti alabilmesini hedefleyen 26 Ekim Hasta Hakları Günü’nde, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, hastalara karanfil takdim edildi.

26 Ekim, ülkemizde 1998 yılından bu yana “Hasta Hakları Günü” olarak kabul ediliyor. Hasta hakları ve sorumluluklarına dikkat çekmek amacıyla, her yıl 26 Ekim’de tüm dünyada gerçekleştirilen Hasta Hakları Günü’nde, tüm hasta ve hasta yakınları, düzenlenen çeşitli etkinlikler kapsamında, hakları ve sorumlulukları konusunda bilinçlendiriliyor; sağlık personeline eğitim veriliyor.

Herkes için eşit, nitelikli ve ulaşılabilir sağlık hakkı için Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi’nde bu kapsamda gerçekleştirilen etkinlikte, muayene sırası bekleyen hastalara, Diş Hekimliği Fakültemizden Fakülte Sekreteri Okan Tan ile Hasta Hakları Birimi Sorumlusu Hemşire Esin Demirel ve Hemşire Dilara Geçer tarafından karanfil verildi. Fakültemizde gün boyunca, hasta ve hasta yakınlarını hakları konusunda bilgilendirici etkinlikler düzenlendi.