TARİHÇE

Diş Hekimliği Fakültemiz, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi bünyesinde 26/02/2010 tarih ve 27505 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 01/02/2010 tarih ve 2010/103 sayılı kararname ile kurulmuştur. 2011 yılından itibaren hasta tedavilerine başlanmış olup, ilk lisans öğrencilerimiz 2011-2012 eğitim öğretim yılında eğitimlerine başlamıştır. İlk mezun 2016 yılında verilmiştir.

Fakültemiz, üst düzeyde eğitim-öğretim (5 yıl), bilimsel araştırma ve yayın yapan bir yüksek öğretim kurumu olarak görev yapmaktadır. Fakültemiz aynı zamanda yaptığı klinik faaliyetleriyle bölge halkının ağız-diş sağlığı konusunda üst düzeyde koruyucu ve tedavi edici hizmet sunmaktadır.

Gerek eğitim-öğretim gerekse klinik hizmetleri mükemmel düzeyde yapabilmek amacıyla, Yüksek Öğretim Kurumu tarafından kabul edilen Klinik Bilimleri Bölümü altında (8sekiz) Anabilim Dalı kurularak faaliyetlerine devam etmektedir. Anabilim Dallarımız;

■ Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi A.D.

■ Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi A.D.

■ Endodonti A.D.

■ Ortodonti A.D.

■ Pedodonti A.D.

■ Periodontoloji A.D.

■ Protetik DişTedavisi A.D.

■ Restoratif Diş Tedavisi A.D. dır.