Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencilerimiz Beyaz Önlüklerini Giydi

21 Kasım 2023

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni Kongre Merkezi Bordo Salonda gerçekleştirildi

Törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aydın Him ve Prof. Dr. Coşkun Karaca, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Keleş, Bolu SGK İl Müdürü Mehmet Hanefi Taştan, Bolu İl Milli Eğitim Müdür Dr. Cemil Sarıcı ile akademisyenler ve öğrencilerle birlikte öğrenci aileleri de katıldı.

Törende açılış konuşmasını Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Keleş yaptı. Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Keleş, mesleğe kabulün ilk göstergesi olan beyaz önlük giyme töreninin hekimlik mesleğindeki ilk adım olduğunu belirtti. Beyaz önlüğün; dürüstlüğün, ahlaklı olmanın, sırdaş olmanın, asaletin, bilgeliğin, alçak gönüllü olmanın ve ayrım yapmaksızın tüm insanlara hizmet etmenin evrensel bir simgesi olduğunu dile getiren Keleş, BAİBÜ Diş Hekimliği Fakültesinin ülkemizin en modern fakültelerinden biri olduğunu ifade etti. 22 Kasım tarihinin Diş Hekimleri Günü olduğunu söyleyen Keleş tüm diş hekimlerin gününü kutlayarak katılımcılara teşekkür edip konuşmasını bitirdi.

Keleş’in ardından kürsüye gelen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him katılımcıları selamlayarak sözlerine başladı. Diş hekimliğinin insan sağlığına katkıda bulunan, insanların yaşam kalitesini artıran, insani ve manevi yükümlülükleri bulunan önemli bir meslek olduğunu belirten Him, diş hekimliğindeki eğitim sürecinin zorlu ve fedakârlık gerektiren bir süreç olduğunu dile getirdi. Üniversitemizdeki Diş Hekimliği fakültesinin iyi bir eğitim almak için gerekli olan tüm fiziki imkanlara sahip olduğunu ifade eden Him, fakültedeki akademisyenlerin verdiği eğitimin uluslararası standartlarda olduğunu vurguladı. Beyaz önlüğün meslek onurunun da bir simgesi olduğundan bahseden Him, beyaz önlük giyecek öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Törene gelen ailelere evlatlarının iyi bir eğitim almaları için üniversite olarak ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyleyen Him, 22 Kasım Diş Hekimleri Gününü kutlayarak katılımcılara teşekkür edip sözlerini noktaladı.

Him’in sözlerini noktalamasının ardından önlük giyme törenine geçildi ve önlüklerini giyen öğrenciler Beyaz Önlük Andı’nı okudu. Tören toplu hatıra fotoğrafı çekinilmesiyle sona erdi.